Urocentrum logó
'23 szombat 28

Urológiai tanácsok

ESWL

ESWL Az ESWL kezelés (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy) egy relatíve fiatal kezelési eljárás, mellyel a vese, vesevezeték és akár a húgyhólyagban elhelyezkedő kövek is biztonsággal kezelhetők. Manapság a kövek több mint 90%-ban ezt a kezelési eljárást alkalmazzuk első választandó módszerként.

Urethro-cystoscopia

A leggyakrabban végzett endourológiai beavatkozások egyike. A vizsgálat speciális optikai eszköz (endoszkóp) segítségével történik. Merev és hajlékony (flexibilis) eszköz lehetőséget biztosít, hogy az operatőr saját szemével belülről áttekinthesse a húgycsövet és a húgyhólyagot. A beavatkozás rendszerint nem fájdalmas, az esetek többségében helyi érzéstelenítésben elvégezhető.

Prosztata biopszia

A prosztatarák relatíve tünetszegényen alakul ki. Nincsenek specifikus tünetek, melyek korán felhívhatnák a figyelmet a daganat kifejlődésére. A betegséget minden esetben szövettani vizsgálattal kell igazolni. Ennek módja a prosztata biopszia.

Circumcisio (körülmetélés)

Circumcisio (körülmetélés) A fitymaszűkület gyermek- és fenőttkorban egyaránt előfordul.

HPV

HPV A humán papillómavírus (HPV) az egyik leggyakrabban előforduló, szexuális úton terjedő betegség.

Mycoplazma

A hüvelyi és húgyúti fertőzések gyakori oka a vírusok és baktériumok közötti átmenetet képező kórokozók. Ide soroljuk a chlamydia, ureoplazma és mycoplazma fertőzéseket.

Chlamydia

A Chlamydiasis a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség.

Prosztatarák szűrés

Prosztatarák szűrés A prosztatarák azon kevés rosszindulatú daganatok egyike, amelynek jelenlétére egyszerű vérvétel segítségével következtethetünk. A daganat jelenlétét azonban minden esetben szövettani vizsgálattal szükséges igazolni.
arculat és webfejlesztés: Látványos Grafikai Művek